>
Вегетаріанське

Аджапсандали – овочеве грузинське блюдо

932000838925db4058d795b898ca1b01 Аджапсандали – овочеве грузинське 
блюдоЛілові глянцеві баклажани, пузатий червоний солодкий перець, соковита морква, цукрові помідори, цибуля, часник, запашні трави і спеції – всі ці фарби і смаки переплітаються в одному блюді під назвою аджапсандали. Овочі для аджапсандали тушкують у великому чугунному казані без додавання води, і особливо смачний він на наступний день.
Інгредієнти:

  • Баклажаны1 кг
  • Помидоры500 р
  • Солодкий перец500 р
  • Лук250 р
  • Морковь250 р
  • Гострий зелений стручок перец1
  • Чеснок1 головка
  • Кінза, петрушка, базиликпо 1 пучку
  • Уцхо-сунелі (хмелі-сунелі)2 ч. л.
  • Імеретинський шафран1/2 ч. л.
  • Сіль, мелений чорний перецпо смаком
  • Рослинна маслона очей

Спосіб приготування:

  • Баклажани нарізаємо кубиками 1,5х1,5 сантиметра. Посипаємо сіллю і залишаємо на 30 хвилин. Промиваємо і підсушуємо. Обсмажуємо баклажани в сковороді на рослинній олії. Відкладаємо. На цій же сковороді обсмажуємо нарізану цибулю до золотистого кольору. Додаємо моркву, натерту на крупній тертці, смужки солодкого перцю. Смажимо, помішуючи, 10 хвилин.
  • У помідорів видаляємо шкірку (для цього їх можна опустити в окріп на 30 секунд) і подрібнюємо. Часник дрібно рубаємо і додаємо до помідорів. Змішуємо баклажани і суміш цибулі, моркви, перцю. Додаємо помідори і ставимо гасити на невеликому вогні 10 хвилин.
  • Подрібнюємо кінзу, петрушку і базилік. Додаємо в каструлю зелень і спеції. Тушкуємо ще 10 хвилин. Вимикаємо і даємо охолонути під кришкою ще хвилин 30.