Лілові глянцеві баклажани, пузатий червоний солодкий перець, соковита морква, цукрові помідори, цибуля, часник, запашні трави і спеції – всі ці фарби і смаки переплітаються в одному блюді під назвою аджапсандали. Овочі для аджапсандали тушкують у великому чугунному казані без додавання води, і особливо смачний він на наступний день.
Інгредієнти:
- Баклажаны1 кг
- Помидоры500 р
- Солодкий перец500 р
- Лук250 р
- Морковь250 р
- Гострий зелений стручок перец1
- Чеснок1 головка
- Кінза, петрушка, базиликпо 1 пучку
- Уцхо-сунелі (хмелі-сунелі)2 ч. л.
- Імеретинський шафран1/2 ч. л.
- Сіль, мелений чорний перецпо смаком
- Рослинна маслона очей
Спосіб приготування:
Баклажани нарізаємо кубиками 1,5х1,5 сантиметра. Посипаємо сіллю і залишаємо на 30 хвилин. Промиваємо і підсушуємо. Обсмажуємо баклажани в сковороді на рослинній олії. Відкладаємо. На цій же сковороді обсмажуємо нарізану цибулю до золотистого кольору. Додаємо моркву, натерту на крупній тертці, смужки солодкого перцю. Смажимо, помішуючи, 10 хвилин.
У помідорів видаляємо шкірку (для цього їх можна опустити в окріп на 30 секунд) і подрібнюємо. Часник дрібно рубаємо і додаємо до помідорів. Змішуємо баклажани і суміш цибулі, моркви, перцю. Додаємо помідори і ставимо гасити на невеликому вогні 10 хвилин.
Подрібнюємо кінзу, петрушку і базилік. Додаємо в каструлю зелень і спеції. Тушкуємо ще 10 хвилин. Вимикаємо і даємо охолонути під кришкою ще хвилин 30.