Картопляний салат — популярний гарнір для багатьох страв. Часто подається до сосисок або отбивным, а також до смаженої риби.

Інгредієнти:

  • Картопля 1 кг
  • Бекон 100 г
  • Сіль за смаком
  • Мелений чорний перец за смаком
  • Яблучний оцет 1 ст. л.
  • Гірчиця з семенами 1 ст. л.
  • Мариновані огірки-корнишоны 5 шт.
  • Рослинна олія 3 ст. л.
  • Велика біла солодка цибулина 1 шт.
  • Зелень за смаком

Спосіб приготування:

  • Картоплю вимити щіткою, покласти в каструлю з підсоленою киплячою водою, довести до кипіння і варити до м’якості, 25-30 хвилин.
  • Тим часом бекон нарізати тонкими смужками, обсмажити на сухій розігрітій сковороді на середньому вогні, так щоб витопився жир, а сам бекон став хрустким.
  • Готовий бекон викласти на паперові рушники, жир зберегти.
  • Дуже тонкими четвертинками кілець нарізати почищену цибулину.
  • Огірки нарізати тонкими кружками.
  • В теплу сковороду з жиром від бекону влити рослинне масло і оцет.
  • Додати гірчицю, сіль і перець, перемішати.
  • Із готової картоплі злити воду, трохи остудити його, нарізати і покласти в миску.
  • Полити гагарячу картоплю заправкою і дати охолонути. Змішати з цибулею, огірками, раскрошенным беконом і подати на стіл.