>
Закуски

Баклажани по-грузинськи з соусом сациві

066a308f2b61a839d51a30d19e9f22cf Баклажани по грузинськи з соусом сацивіГрузинська кухня дуже багата рецептами з баклажанів. Рулетики з баклажанів, рецептом яких ми ділимося сьогодні, — типова закуска для осіннього обіднього столу. Це блюдо можна зробити не тільки смачним, але і корисним — замість майонезу приготувати грузинський соус сациві з натуральних інгредієнтів, а баклажани після смаження ретельно промокнути серветками, щоб пішов зайвий жир. Дотримуйтесь нашому кулінарному рецептом.
Інгредієнти:

  • Баклажани 500 г
  • Волоські орехи250 р
  • Часник 3 зубчики
  • Цибуля репчатый150 р
  • Петрушка рубленая50 р
  • Кінза свежая50 р
  • Приправа «Хмелі-сунелі»1 ч. л.
  • Оцет білий винний 1 ч. л.
  • Олія рослинна рафинированное5 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Шафран имеретинский0,5 ч. л.
  • Червоний мелений перец0,5 ч. л.
  • Гранатдля прикраси

Як приготувати рулетики з баклажанів:

  • Баклажани помити, порізати уздовж на смужки шириною 1,5 см, посолити і залишити на 30 хвилин.
  • На сковороді з невеликою кількістю олії обсмажити баклажани до золотистого кольору, викласти на паперові рушники і дати вбратися зайвому маслу. Перекласти баклажани на тарілку і дати їм охолонути.
  • Щоб приготувати пасту сациві, спочатку потрібно почистити волоські горіхи, цибулю і часник, а також помити зелень і підготувати всі необхідні спеції. Горіхи перемолоти в м’ясорубці разом з часником і спеціями, або перемолоти суміш в потужному блендері. Цибулю разом з петрушкою і кінзою дрібно подрібнити і змішати з горіховою сумішшю, посолити за смаком і додати оцет, який також можна поміняти на сік граната — так соус сациві вийде більш ароматним.
  • Масу ретельно вимісити ложкою до м’якого і еластичного стану. Якщо соусу не вистачає вологості, можна долити трохи кип’яченої води.
  • На смужки баклажана викласти пасту сациві і скрутити в рулети. Викласти готові рулети на блюдо, прикрасити зеленню і гранатовими зернами.
  • Якщо ви плануєте подавати це блюдо на вечерю, то краще почати готувати його вранці — настоявшись у холодильнику, баклажани встигнуть повністю просочитися соусом.