Шматочок цього чудесного кексу з хрусткими горішками всередині і тягучою глазур’ю зовні стане відмінним доповненням для чашки запашного чаю. Інгредієнти:

  • Сахар1 чашка
  • Вершкове масло (кімнатної температури) 1/4 чашки
  • Пюре стиглих бананів (ок. 3 бананів) 1 2/3 чашки
  • Молоко (нежирне) 1/4 чашки
  • Грецький йогурт 1/4 чашки
  • Яйце (велике) 2 шт.
  • Мука2 чашки
  • Сода1 ч. л.
  • Кошерна сіль 1/2 ч. л.
  • Горіхи пекан 1/2 чашки
  • Для глазурі:
  • Жирні вершки 3 ст. л.
  • Шоколад (будь-який) 60 г
  • Рослинна олія для змащування форми

Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 180 градусів.
  • Порубаєте горіхи.
  • У міксері збийте цукор з вершковим маслом на середній швидкості до легкого пухнастого стану.
  • Знизьте швидкість, додайте бананове пюре, молоко, грецький йогурт, яйця і збийте до однорідності.
  • У маленькій мисці змішайте борошно, соду і сіль.
  • Продовжуючи збивати на низькій швидкості, поступово введіть суху суміш.
  • Додайте горіхи в тісто і перемішайте.
  • Збризніть форму для випікання хліба рослинним маслом.
  • Викладіть тісто у форму, відправте її в духовку і випікайте 1 годину до сухої зубочистки.
  • Вийміть форму з духовки, дайте хлібу охолонути протягом 10 хвилин, а потім вийміть його з форми і залишити на решітці.
  • Покладіть вершки з шоколадом в жаростійку миску і відправте в мікрохвильову піч на хвилину, помішуючи кожні 20 секунд.
  • Перед подачею полийте хліб глазур’ю.