>
Випічка

Бананово-мигдальний хліб

ce91e582aa527da71f6ed8790ef0b0c9 Бананово мигдальний хліб

Якщо ви ще ніколи не пробували десертний хліб, то саме час це виправити. Ділимося рецептом бананово-мигдального хліба.

Інгредієнти:

  • Стиглі бананы 2 шт.
  • Кокосове масло 1/4 чашки
  • Мигдальне молоко 1/4 чашки
  • Яйца 2 шт.
  • Мигдальний экстракт 1 ч. л.
  • Цільнозернові мука 2 чашки
  • Цукор-песок 1/2 чашки
  • Разрыхлитель 1 ч. л.
  • Сода 1/2 ч. л.
  • Рубаний мигдаль 1 чашка
  • Для глазурі:
  • Цукор-песок 3/4 чашки
  • Мигдальне молоко 1 ст. л.
  • Мигдальний экстракт 1/4 ч. л.
  • Рубаний мигдаль 1/4 чашки

Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 170 градусів.
  • У великій мисці розімніть виделкою банани.
  • Розтопіть кокосове масло в мікрохвильовій печі і відкладіть в сторону.
  • Збийте молоко і яйця в мисці з банановим пюре. Додайте кокосове масло і мигдальний екстракт.
  • В окремій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач і соду.
  • З’єднайте вологі і сухі інгредієнти. Додайте рубаний мигдаль.
  • Форму для випікання змастіть маслом. Влийте тісто.
  • Випікайте 55-60 хвилин.
  • Дістаньте хліб з духовки і злегка остудіть.
  • Тим часом приготуйте глазур. Викладіть нарізаний мигдаль на деко і запікайте 7-10 хвилин. Змішайте цукрову пудру, молоко і мигдальний екстракт і збийте міксером. Розмішайте з мигдалем.
  • Залийте хліб глазур’ю.
  • Подавайте до столу.