>
Вегетаріанське

Батат під зеленим соусом

fa0adfe05fb03bd6248d22547f3d5573 Батат під зеленим соусомБатат зовсім не схожий на звичний картоплю. Його солодкуватий смак спочатку може здатися дивним, але недовіра зникне без сліду, якщо подати батат під правильним соусом.
Інгредієнти:

  • Батат3 шт.
  • Оливкова масло1 ст. л.
  • Сольпо смаком
  • Для соусу:
  • Чеснок2 зубчики
  • Кинзца1 чашка
  • Червоний винний уксус3 ст. л.
  • Оливкова масло2 ст. л.
  • Цибуля-шалот1 шт.
  • Спосіб приготування:
  • Розігріти духовку до 220 градусів. Батат вимити, просушити і нарізати клинами. Полити оливковою олією і перемішати. Посолити, викласти на деко і запекти в протягом 20 хвилин.
  • Для соусу подрібнити в кухонному комбайні всі інгредієнти до стану пюре, відклавши трохи цибулі і кінзи для прикраси, посолити.
  • Готовий батат викласти на блюдо, щедро полити соусом, посипати кінзою і цибулею-шалот.