>
Вегетаріанське

Батат з часником і пармезаном

0315df1f634044d5c3a0de61b4899642 Батат з часником і пармезаномЦя корисна альтернатива картоплі фрі, містить безліч вітамінів і клітковини, стане відмінним гарніром курочку з вашим улюбленим рецептом. Інгредієнти:

  • Батат (середній) 4 картоплини
  • Оливкова масло1 ст. л.
  • Чеснок2 зубчики
  • Морська соль1/2 ч. л.
  • Тертий пармезан (або інший твердий сир)2 ст. л.

Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 220 градусів.
  • Наріжте картоплю соломкою.
  • Роздушіть і дрібно порубаєте часник.
  • Покладіть батат разом з половиною оливкової олії, часником, сіллю і пармезаном у велику миску і добре перемішайте, щоб суміш покрила картоплю.
  • Застеліть деко пергаментом для випічки і змастіть його другою половиною оливкової олії.
  • Надішліть деко в духовку на кілька хвилин — він повинен прогрітися.
  • Вийміть деко і рівномірно викладіть на пергамент батат, щоб брусочки не стикалися один з одним.
  • Поверніть деко в духовку і запікайте протягом 15 хвилин, а потім переверніть картоплю і запікайте ще 10-15 хвилин до золотисто-коричневого кольору.
  • Додайте ще солі або сиру, якщо потрібно, і подавайте.