>
Вегетаріанське

Біла квасоля зі шпинатом

ddf4c7afd83e1c0d901483f212d166a4 Біла квасоля зі шпинатомПрекрасне блюдо для тих, хто прагне харчуватися правильно і усвідомлено. Квасоля і шпинат є цінними джерелами вітамінів, мінералів та енергії.

Інгредієнти:

  • Біла фасоль1,5 склянки
  • Чеснок3 зубчики
  • Шавлія 3 гілочки
  • Оливкова масло6 ст. л.
  • Сольпо смаком
  • Перець чілі пластівцями 1/2 ч. л.
  • Шпинат2 жмені
  • Терта цедра лимона1 ст. л.
  • Лимонний сік 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  • Квасоля замочіть у воді на ніч.
  • Перекладіть в каструлю квасоля. Додайте зубчик часнику, розрізаний на половинки, шавлія, 3 столові ложки оливкової олії. Влийте 6 склянок води. Доведіть до кипіння на середньому вогні. Потім зменшіть вогонь, посоліть і варіть на повільному вогні 35-45 хвилин. Остудіть.
  • Нагрійте 3 столові ложки оливкової олії у великій сковороді на середньому вогні. Обсмажте подрібнений часник і червоний перець чілі пластівцями протягом 1 хвилини.
  • Поступово додайте в сковороду шпинат. Готуйте, помішуючи, близько 5 хвилин. Шпинат має зменшитися в об’ємі вдвічі. Посоліть.
  • З допомогою шумівки перекладіть на сковороду квасоля. Прогрійте.
  • Потім додайте лимонну цедру, лимонний сік, і 1/4 склянки води, в якій варилася квасоля. Перемішайте. При необхідності додайте трохи більше води.
  • Посоліть, полийте оливковим маслом і подавайте до столу.