Брецели — це традиційна для Австрії і Німеччини закуска до пива у формі кренделі. Якщо у вас намічається дружня вечірка, така закуска буде дуже доречна.

Інгредієнти:

  • Борошно 600 г
  • 2 ч. л. сіль
  • Дріжджі сухі 7 м
  • Цукор щіпка
  • Молоко 450 мл
  • Вода 1 л
  • Сода харчова 30 г
  • Морська сіль за смаком

Спосіб приготування:

  • У мисці розвести дріжджі в теплому молоці і додати цукор. Далі поступово додати суміш борошна і солі. Замісити еластичне тісто, додавши, якщо знадобиться, ще трохи борошна.
  • Накрити миску чистим сухим рушником і поставити в тепле місце на 40-60 хвилин. Після того, як тісто підніметься, відбити його і розділити на 12 рівних частин.
  • Кожну частину скачати в «ковбаску», закрутити кренделі і опустити їх в киплячу воду, попередньо розчинивши в ній соду, на 30 секунд.
  • Дістати брецели шумівкою і викласти на деко з пергаментним папером. Посипати морською сіллю і випікати в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин.