>
Вегетаріанське

Брускетта з помідорами

2ea5bac0832822ca484eefc8f8d6a3c1 Брускетта з помідорамиВ Італії цю закуску подають як аперитив перед обідом і вечерею, а в Іспанії воліють підсмажений хліб з томатною намазкой на сніданок. І в тому, і в іншому разі результат незмінний — легкість і відмінний настрій. До речі, через брак свіжого базиліка, його можна замінити сушеним. Інгредієнти:

  • Великі свіжі помидоры6 шт.
  • Сушені помідори 1/2 склянки
  • Гвоздика3 шт.
  • Часник 3 зубчики
  • Оливкова олія 1/4 чашки
  • Бальзамічний уксус2 ст. л.
  • Базилік 3 гілочки
  • Сіль, перець за смаком
  • Французький багет1 шт.
  • Тертий сир моцарелла2 стакан

Спосіб приготування:

  • Розігріти духовку до 170 градусів.
  • Свіжі і в’ялені помідори дрібно поріжте, порубаєте часник і базилік. Змішайте з оливковою олією і бальзамічним оцтом, сіллю і перцем. Відкладіть на 10 хвилин.
  • Багет розрізати на порційні шматки і викласти на вистелений пекарської папером деко. Поставте в духовку підрум’янитися.
  • Акуратно викладіть помідорну суміш на скибочки багета, посипте моцарелою. Поставте в духовку на 5 хвилин, щоб сир розплавився.