Подайте цю чудову італійську закуску з лимончелло в якості легкого аперитиву і ви уславитеся витонченим цінителем прекрасного. Інгредієнти:

  • Цільнозерновий хліб (або звичайний)2 скибочки
  • Рикотта1/4 чашки
  • Лимон1/2 шт.
  • Мед1/2 ст. л.
  • Инжир2 шт.
  • Фисташки2 ст. л.
  • Лимонна цедра1 ч. л.

Спосіб приготування:

  • Поріжте інжир кружечками.
  • Порубаєте фісташки.
  • Обсмажте хліб на сковороді, грилі або в тостері.
  • Збийте рікотту, сік половинки лимона і мед до однорідної маси.
  • Намажте хліб рікоттою, зверху викладіть інжир, посипте фісташками і лимонною цедрою і відразу подавайте.