>
Другі страви

Цибуля-порей зі смаженим беконом і яйцем

8bb24b7131e843f3e864901f89f2dd35 Цибуля порей зі смаженим беконом і яйцемЯкщо у вас немає часу на приготування обіду або вечері, спробуйте цей простий і швидкий рецепт.

Інгредієнти:

  • Цибуля-порей 8 шт
  • Олія оливкова 100 мл
  • Корінь імбиру 3 см
  • Цибуля ріпчаста 1/2 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Бекон 8 скибочок
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  • Ріпчасту цибулю очистити, дрібно нарізати і обсмажити в сковороді з 1 столовою ложкою оливкової олії, додавши очищений і натертий на дрібній тертці імбир.
  • Далі викласти в сковороду нарізану кружальцями цибулю-порей, додати трохи води і тушкувати на повільному вогні, постійно помішуючи, поки цибуля не стане м’яким. Зняти з плити, полити оливковою олією і лимонним соком. Посолити і поперчити.
  • У сотейнику відварити яйця некруто (не більше 5 хвилин після закипання). Потім залити холодною водою, після чого очистити. Також в сухій сковороді обсмажити скибочки бекону до золотистої скоринки.
  • Розділити цибуля-порей на 4 порції, виклавши їх на тарілки разом з смаженим беконом і яйцем. Подавати блюдо гарячим.