>
Десерти

Десерт з ягодами і сиром маскарпоне

61c30777848c1cc75df9d1c9a45e9125 Десерт з ягодами і сиром маскарпонеЯгоди самі по собі досить солодкі, так що цей десерт не потребує додаткового цукрі. А сир маскарпоне додасть десерту розкішну кремоподібну текстуру і ніжний вершковий смак.

Інгредієнти:

  • Сир маскарпоне225 р
  • Стручок ванили1 шт.
  • Жирні сливки2 ст. л.
  • Рідка стевія з ароматом ванили0,5-1 ч. л.
  • Ягоди (полуниця, малина, ожина)2 склянки
  • Сольщепотка
  • Рідка стевія з ягідним ароматом1/4 ч. л.
  • Цедра лимона1 лимон
  • Лимонний сокпо смаком

Спосіб приготування:

  • Помістіть маскарпоне в міксер і збийте. Відкладіть на час.
  • Розрізати стручок ванілі вздовж і видаліть насіння.
  • Додайте насіння до сиру.
  • Додайте 2 столові ложки густих вершків і 1/2 чайної ложки ванільною стевії, збийте на високій швидкості до отримання однорідної маси.
  • Злегка промийте ягоди, будьте обережні, щоб не пошкодити їх.
  • Перекладіть ягоди в миску.
  • Додайте до ягід лимонний сік і цедру і перемішайте.
  • Додайте щіпку солі і ягідну стевію, щоб посилити смак.
  • Відміряйте 1/3 склянки ягід для кожної порції.
  • Рівномірно покрийте ягоди соусом з маскарпоне і ванілі. Можна сервірувати шарами.
  • Перед подачею охолодіть.