>
Вегетаріанське

Дип-соус з артишоку з лимоном

f927c49c5bf4d2433b0ae3f7c402243d Дип соус з артишоку з лимономПодайте цю закуску з хлібної соломкою, стеблами селери, морквяними паличками або чіпсами з лаваша — вона підкорить вас приголомшливою кремовою текстурою і ніжним смаком. Інгредієнти:

  • Консервовані артишоки 400 г
  • Свіжа петрушка1/4 чашки
  • Тертий пармезан (або інший твердий сир)25 г
  • Лимонна цедра1 ст. л.
  • Чеснок1 зубчик
  • Мелений чорний перец1/2 ч. л.
  • Соль1/4 ч. л.
  • Вершковий сир (кімнатної температури)225 г
  • Лимонний сок3-4 ст. л.

Спосіб приготування:

  • Злийте воду з артишоків і дайте їм трохи обсохнути.
  • Дрібно порубаєте часник і петрушку.
  • Помістіть артишоки, петрушку, пармезан, лимонну цедру, часник, сіль і перець в блендер і збийте до стану грубої пасти (повинні зустрічатися шматочки).
  • В миску середнього розміру покладіть вершковий сир, додайте до нього суміш з артишоків, лимонний сік і добре перемішайте.
  • Подавайте, прикрасивши листям петрушки і лимонною цедрою.