>
Десерти

Домашні пончики

d105826ade254ea3dc4e87280088d5cc Домашні пончикиПриготувати пончики в домашніх умовах дуже просто. Головне пам’ятати про почуття міри, адже це калорійна солодкість, приготована не самим корисним способом.

Інгредієнти:

  • Сухі дрожжи2 ч. л.
  • Мука350 р
  • Рослинна масло3 ст. л.
  • Сахар3 ст. л.
  • Сольщепотка
  • Яйца1 шт.
  • Молоко20 мл
  • Рослинна маслодля фритюру

Спосіб приготування:

  • Злегка нагріти молоко і викласти дріжджі, перемішати.
  • Додати кілька столових ложок борошна, 1 ложку цукру і дати постояти в теплому місці близько півгодини.
  • Потім додати борошно, цукор, сіль, яйце, рослинне масло і перемішати. Тісто повинне вийти некрытое.
  • Прикрити тісто бавовняним рушником і залишити ще на півгодини в теплому місці.
  • Після того як тісто збільшилося в об’ємі, його ще раз вимісити.
  • З тіста сформувати пончики традиційної форми.
  • Розігріти масло в сковороді з товстим дном і високими бортиками, покласти пончики порціями смажитися.
  • Обсмажувати до легкої золотистої скоринки з двох сторін.
  • Викласти на серветку, щоб вбралося зайве масло.
  • Перекласти на блюдо і від душі посипати цукровою пудрою.