>
Випічка

Домашній хліб з гречаного борошна

ef0385c080f680ae9cb5b27b969adda4 Домашній хліб з гречаного борошна

Домашній хліб, безумовно, смачніше і корисніше покупних аналогів, а приготувати його не так вже й складно. Радимо спробувати.

Інгредієнти:

  • Гречана борошно 500 г
  • Дріжджі сухі 2 пакетика
  • Тепла Вода 300 мл
  • Сіль 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  • У великій мисці змішати борошно, сіль і сухі дріжджі. Повільно додати теплу воду і почати вимішувати руками тісто.
  • Вимішувати тісто, поки воно не стане еластичним і повітряним. Потім скачати його в кулю, накрити чистим рушником і залишити підніматися на 1 годину в теплому місці.
  • Вимісити тісто ще раз, знову скачати його в кулю, викласти на деко з пергаментним папером і залишити на півгодини.
  • Випікати в попередньо розігрітій до 240 градусів духовці 15 хвилин, потім знизити температуру до 180 градусів і випікати ще 15 хвилин.