>
Десерти

Домашній карамельний соус

32f82d6d60fefe6974d802af24f0f11c Домашній карамельний соусНемає нічого смачнішого, ніж домашні десерти. Особливо, якщо соус до них теж приготований своїми руками. Подаруйте собі та близьким карамельне настрій. Інгредієнти:

  • Вода1/4 чашки
  • Сахар2/3 чашки
  • Коричневий сахар2/3 чашки
  • Вершкове масло1/2 чашки
  • Жирний сливки1 стакан
  • Ванільний экстракт1 ч. л.
  • Соль1 щепотк

Спосіб приготування:

  • У маленькій каструлі змішайте воду і цукор. Нагрійте на сильному вогні, поки суміш не закипить.
  • Зменшіть потужність вогню і варіть до світло-карамельного кольору, помішуючи близько 15 хвилин.
  • Зняти каструлю з вогню і відразу ж додати вершки, масло і коричневий цукор. Добре розмішайте, знову поверніть каструлю на вогонь і доведіть до кипіння.
  • Прокип’ятіть 3-4 хвилин до загустіння, зніміть з вогню. Додайте ванільний екстракт і сіль. Використовуйте негайно або остудіть і помістіть в герметичний контейнер в холодильник. В такому випадку перед вживанням карамель потрібно трохи підігріти.