>
Вегетаріанське

Домашній кетчуп

56be068388d46abf5aa6fd584bcd880f Домашній кетчупДомашній томатний соус до вашої улюбленої картоплі-фрі, макаронів або м’ясний котлеті. Правильні спеції — суть рецепта. Спробувавши цей кетчуп одного разу, ви назавжди відмовитеся від магазинних аналогів. Інгредієнти:

  • Лавровий аркуш4 шт.
  • Гвоздика4-5 звездоче
  • Помидор1 кг
  • Вода1/2 склянки
  • Червоний винний уксус1/2 склянки
  • Сахар1/4 склянки
  • Мускатний орех4 ч. л.
  • Чеснок1 зубчик

Спосіб приготування:

  • Покладіть лавровий лист і гвоздику в марлю, загорніть і зав’яжіть вузлом.
  • Помідори наріжте кубиками.
  • Всі інгредієнти, включаючи вузлик з марлі, викласти в каструлю і на середньому вогні, помішуючи, довести до кипіння. Потім зменшити вогонь і варити близько 30 хвилин на повільному вогні, постійно помішуючи.
  • Зняти з вогню і остудити.
  • Акуратно видалити вузлик з марлі. Потім перекласти в соус кухонний комбайн і зробити пюре. Зберігати в герметичному контейнері в холодильнику.