>
Десерти

Еклери з заварним кремом

61251cf9803c81715e638280c3b2285f Еклери з заварним кремомЕклери – це повітряне ласощі знайомий кожному з дитинства. Тістечка дуже швидко готувати і для нього потрібно зовсім небагато інгредієнтів. Еклер ідеально підійде в якості смачного десерту, як на святкову вечерю, так і просто на вечір до чаю.
Інгредієнти:

  • Вода0,5 л
  • Вершкове масло160 р
  • Сольщепотка
  • Мука350 р
  • Яйцо6-7 шт.
  • Сахар300 р
  • Молоко500 мл
  • Ванільний сахарщепотка
  • Шоколад і кокосова стружка200 р

Спосіб приготування:

  • Готуємо тісто. У каструлю залити воду і покласти масло і щіпку солі. Коли масло розтопиться, висипати борошно. Все ретельно перемішати, щоб не залишилося грудочок.
  • Як тільки тісто збереться в кому і почне відставати від стінок каструлі, воно готове.
  • Зняти тісто з вогню. Дати охолонути і потім додати яйця по одному.
  • Готове тісто помістити в кондитерський мішок. Якщо його немає, то можна взяти звичайні пакети для заморожування фруктів, надрізавши кінчик пакетика.
  • Духовку розігріти до 180 градусів. На застеленому пергаментом противені сформувати еклери.
  • Приблизно на 40 хвилин покласти в розігріту духовку еклери. Коли еклери будуть готові, зубочисткою зробити проколи, щоб вийшло повітря.
  • Готуємо заварний крем. У каструлі змішати яйця з цукром, ванільним порошком або ванільним цукром. Потім змішати з борошном.
  • Суміш розвести холодним молоком.
  • Каструлю поставити на вогонь і, безперервно помішуючи, довести заварний крем до кипіння.
  • У кожному эклере зробити надріз. Наповнити їх кремом. Можна зробити це чайною ложкою.
  • За бажанням еклери можна покрити розтопленим шоколадом і присипати кокосовою стружкою.