>
Вегетаріанське

Фріттата «Капрезе»

5baaa8d5d584597cd87833a580f6c031 Фріттата КапрезеШвидкий і смачний сніданок для цінителів італійської кухні — ця фріттата неодмінно порадує вашу родину традиційним поєднанням томатів, базиліка і моцарелли. Інгредієнти:

  • Оливкова олія 1 ч. л.
  • Часник 2 великих зубчики
  • Помідори черри250 р
  • Свіжі листя базиліка 1/2 чашки
  • Сіль за смаком
  • Яйця (великі) 8 шт
  • Молоко 1/4 чашки
  • Свіже листя шпинату 1/2 чашки
  • Моцарелла 90 г
  • Бальзамічний соус для подачі

Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 180 градусів.
  • Наріжте помідори навпіл.
  • Подрібніть часник.
  • Базилік дрібно наріжте.
  • Наріжте моцарелу тонкими скибочками.
  • Нагрійте масло на чавунній сковороді на середньому вогні.
  • Додайте часник і обсмажуйте його протягом хвилини до появи аромату.
  • Додайте помідори і базилік і готуйте до м’якості томатів.
  • Тим часом ретельно збийте молоко, яйця і дрібку солі в мисці.
  • Коли помідори стануть м’якими, викладіть половину суміші на тарілку і відкладіть в сторону.
  • Вилийте яєчну суміш на сковороду і заважайте з помідорами протягом 20 секунд.
  • Додайте листя шпинату і викладіть скибочки моцарели зверху рівномірним шаром.
  • Готуйте 8 хвилин, а потім відправте сковороду в духовку і запікайте до золотистого кольору.
  • Перед подачею викладіть зверху залишилася томатну суміш і полити бальзамічним соусом.