>
Вегетаріанське

Фріттата з цукіні і кукурудзою

5ea8be091960c2f61f9a3a55c7d15db9 Фріттата з цукіні і кукурудзоюПрекрасний варіант вегетаріанського сніданку в італійському стилі для всієї родини. Страва багата клітковиною, калієм і фосфором, а крім того, воно досить низькокалорійне. Інгредієнти:

  • Оливкова олія 2 ч. л.
  • Цукіні 2 шт.
  • Часник 2 зубчики
  • Кукурудзяні зерна 1 чашка
  • Сіль, перецпо смаком
  • Яйця (великі)6 шт + 2 білка
  • Грецький йогурт 1/4 чашки
  • Кайенский перец1/8 ч. л.
  • Тертий пармезан 1/4 чашки
  • Свіжа петрушка2 ст. л.

Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 200 градусів.
  • Цукіні наріжте тонкими кружечками.
  • Подрібніть часник.
  • Розігрійте масло в чавунній сковороді на середньому вогні.
  • Додайте цукіні і готуйте до м’якості (5-6 хвилин).
  • Додайте часник і кукурудзу і готуйте ще 3-4 хвилини, поки вони не почнуть пом’якшуватися.
  • Приправте сіллю (¼ ч. л.) і перцем (¼ ч. л.).
  • У мисці збийте яйця, яєчні білки, грецький йогурт, кайенский перець, сіль (¼ ч. л.) і перець (¼ ч. л.).
  • Вилийте суміш в сковороду. Готуйте кілька хвилин, а коли суміш по краях почне тверднути, акуратно посуньте її лопаткою по напрямку до центру.
  • Посипте сиром і відправте в духовку на 8-10 хвилин до готовності.
  • Перед подачею прикрасьте дрібно посіченою петрушкою.