>
Вегетаріанське

Фріттата з шинкою, сиром і овочами

1769bebe50358e5fa488b9be6fdf3f16 Фріттата з шинкою, сиром і овочамиВідмінний варіант легкого сніданку в італійському стилі. Зазначені в рецепті інгредієнти розраховані на дві порції. Якщо вирішите готувати на більшу кількість осіб, збільшити їх пропорційно. Інгредієнти:

  • Зелений горошок (можна взяти заморожений) 1/2 чашки
  • Цукини1/2 шт.
  • Варена шинка 1 чашка
  • Цибуля-шалот1 шт.
  • Яйцо4 шт.
  • Швейцарський сир тертий 1 чашка
  • Сіль, мелений чорний перецпо смаком
  • Тертий пармезан (за бажанням)для подачі
  • Копчена паприка (за бажанням) для подачі
  • Оливкова олія пара крапель

Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 180 градусів.
  • Цукіні наріжте тонкими смужками.
  • Дрібно поріжте цибулю-шалот.
  • Наріжте шинку кубиками.
  • Збийте яйця з тертим швейцарським сиром.
  • Розігрійте масло в сковороді на середньому вогні.
  • Додайте шинку і обсмажуйте, поки вона не підрум’яниться (2-3 хвилини).
  • Додайте зелений горошок і цукіні, приправте сіллю і перцем і готуйте протягом хвилини, постійно помішуючи.
  • Перекладіть суміш у формочки для запікання і залийте яєчної сумішшю.
  • Надішліть формочки в духовку і запікайте 12-15 хвилин.
  • Перед подачею посипте цибулею-шалотом, тертим пармезаном і копченої паприкою.