Ось ще один смачний рецепт з гарбузом. Якщо ви досі не знали, що помаранчева красуня чудово поєднується з м’ясом птиці, то саме час це виправити.

Інгредієнти:

  • Курячі ножки8 шт.
  • Тыква400 р
  • Волоські орехигорсть
  • Сироп агавы1 ст. л.
  • Червоний лук2 шт.
  • Оливкова масло1 ст. л.
  • Чорний мелений перецпо смаком
  • Сольпо смаком
  • Тимьянгорсть

Спосіб приготування:

  • Духовку попередньо розігрійте до 200 градусів.
  • Волоські горіхи злегка поломайте руками і рівномірно розподіліть на дні форми.
  • Гарбуз почистіть, наріжте невеликими шматочками і викладіть у форму на горіхи.
  • Цибулю почистіть, наріжте досить великими скибочками і відправте до гарбузі.
  • Посипте овочі частиною листя чебрецю. Посоліть, поперчіть, збризніть оливковим маслом.
  • Курячі стегенця посоліть, поперчіть, посипте залишилися чебрецем, натріть сумішшю оливкової олії і сиропу агави.
  • Розкладіть курячі ніжки на овочі, збризніть залишилися оливковою олією. Знову посоліть і поперчіть.
  • Запікайте 20 хвилин при високій температурі. Потім зменшіть вогонь і доведіть до готовності протягом 1,5 годин.