>
Випічка

Гарбузовий кекс з апельсиновим соком

%name Гарбузовий кекс з апельсиновим соком

Існує чимало рецептів кексів, але ми впевнені, що такий варіант ви ще не пробували. Обов’язково виправляйте ситуацію. Готуйте цей найніжніший кекс і насолоджуйтеся його приголомшливим смаком.

Інгредієнти:

  • М’якоть гарбуза 340 г
  • Борошно 220 г
  • Цукор коричневий 150 г
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Масло вершкове 80 г
  • Мед 20 г
  • Апельсиновий сік 100 мл
  • Масло волоського горіха 10 мл
  • Волоські горіхи 4 ст. л.
  • Гарбузове насіння 1 ст. л.
  • Кориця в порошку 1 ч. л.
  • Кардамон в порошку 1/2 ч. л.
  • Розпушувач 1 пакетик
  • Ванільний цукор 1 пакетик

Спосіб приготування:

  • М’якоть гарбуза нарізати середніми кубиками і готувати в пароварці близько 10 хвилин.
  • В цей час збити яйця з цукром. Додати мед і ванільний цукор. Далі влити олію волоського горіха і попередньо розтоплене на повільному вогні вершкове масло.
  • В отриману масу додати апельсиновий сік, корицю і кардамон. В кінці поступово додати борошно і розпушувач. Вимісити однорідне тісто.
  • Приготовану гарбуз подрібнити в блендері до консистенції пюре і додати в тісто. Перемішати. Потім додати злегка подрібнені горіхи і ще раз перемішати.
  • Викласти тісто у форму для кексу і посипати гарбузовим насінням. Випікати в попередньо розігрітій до 180С духовці близько години.