>
Вегетаріанське

Голландський соус

922320ec49b69af06ab9475f5bdb28f8 Голландський соусПодайте цей класичний французький соус до бутербродів з яйцем Бенедикт на недільний сніданок або до риби на вечерю — його вишуканий смак приємно здивує вас. Інгредієнти:

  • Яйцо3 шт.
  • Лимонний сік 1 ст. л.
  • Соль1/2 ч. л.
  • Вершкове масло10 ст. л.

Спосіб приготування:

  • Відокремте білки від жовтків — вам будуть потрібні тільки жовтки.
  • Розтопити вершкове масло в сотейнику на повільному вогні (але не кип’ятіть його).
  • Надішліть жовтки, лимонний сік і сіль в чашу блендера і збивайте, поки жовтки не поблідли.
  • Влийте масло тонкою цівкою, продовжуючи збивати на повільній швидкості.
  • Вимкніть блендер і спробуйте соус — якщо вам не вистачає солі або лимонного соку, додайте їх.
  • Використовуйте соус протягом години (до вживання залиште соус в теплому місці, наприклад, поруч з плитою).
  • Поради:
    Для додання пікантності соусу ви можете додати 1/8 чайної ложки кайенского перцю.
    Якщо ви використовуєте солоне вершкове масло, не кладіть сіль.