>
Вегетаріанське

«Горішки» зі згущеним молоком

2cba74c3e3b82985d0761c463d33a8fb Горішки зі згущеним молоком

«Горішки» зі згущеним молоком — одне з найулюбленіших ласощів радянського часу. І зараз, незважаючи на різноманітність десертів, приємно згадати дитинство і з’їсти це смачне печиво.

Інгредієнти:

  • Борошно 1,5 ст.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цукор 1/4 ст.
  • Масло вершкове 125 г
  • Ванілін щіпка
  • Щіпка Сода
  • Оцет 1 ч. л.
  • Горіхи (волоські або мигдаль) 30 г
  • Варена згущене молоко 1 банка

Спосіб приготування:

  • Жовток відокремити від білка і розтерти його з цукром.
  • У миску насипати борошно, додати ванілін і нарізане шматочками вершкове масло. Розтерти пальцями в крихту.
  • Окремо збити білок в міцну піну і акуратно змішати із збитим жовтком. Додати погашену оцтом соду і перемішати.
  • Далі з’єднати яєчну масу з борошняної крихтою і вимісити тісто руками. Скачати його в кулю, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник приблизно на годину.
  • Спеціальну форму для «горішків» розігріти на плиті з двох сторін. Відщипнути від тіста маленькі кульки, потім трохи розім’яти їх під розмір «горішків» і викласти у формочки. Накрити другою половиною форми і готувати на плиті 1-2 хвилини, потім перевернути форму і готувати ще 1-2 хвилини.
  • Повторити, поки тісто не закінчиться. Дати «горішку» охолонути.
  • У мисці змішати подрібнені горіхи зі згущеним молоком. Заповнити половинку «горішка» отриманою масою і накрити другою половинкою.