>
Перші страви

Гороховий суп-пюре з цибулею-порей

a745dbb2699516bc233710f795015c24 Гороховий суп пюре з цибулею порей

Дуже простий рецепт смачного супу, який особливо добре підійде після довгої прогулянки, так як він зігріє вас миттєво і надовго дасть вам відчуття ситості.

Інгредієнти:

  • Цибуля-порей 3 шт.
  • Горох 100 г
  • Морква середня 2 шт.
  • Насіння жменю
  • Вершки 100 мл
  • Куркума щіпка
  • Мускатний горіх за смаком
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  • Замочити горох в холодній воді на 4 години. Злити воду.
  • Зелену частину цибулі-порей дрібно нарізати. Моркву очистити і нарізати невеликими скибочками або кружальцями.
  • Викласти горох, цибуля-порей і моркву в каструлю. Залити киплячою водою і варити близько 40 хвилин.
  • Подрібнити суп у блендері до однорідної консистенції. Додати вершки, куркума, мускатний горіх, сіль і перець. Перемішати.
  • Придушити, придушивши вершки і посипати насінням.