>
Вегетаріанське

Гострий соус з червоної сочевиці

97a2b994386e0c9b94cdc936c0f1a87b Гострий соус з червоної сочевиціЦя ситна пікантна закуска ідеально підійде для вечірки — подайте її з чіпсами з тортилії. Крім того, вона абсолютно веганські. Інгредієнти:

  • Червона чашка чечевица1
  • Вода3 чашки
  • Бульйонний кубик (овочевий)1 шт.
  • В’ялені помидоры1/3 чашки
  • Лимонний сок2 ч. л.
  • Соус срирача (за бажанням)3 ст. л.
  • Мелений тмин1 ст. л.
  • Мелений кайенский перец1/2 ч. л.
  • Свіжа кинзапо смаком
  • Сіль, мелений чорний перецпо смаком
  • Оливкова олія для подачі

Спосіб приготування:

  • Змішайте сочевицю, воду і бульйонний кубик в каструлі.
  • Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть під кришкою хвилин 20. Злийте воду і відкладіть в сторону.
  • Змішайте блендером до однорідної маси сочевицю, в’ялені помідори, кінзу, кмин, срирачу (якщо використовуєте), кайенский перець, лимонний сік, сіль і перець.
  • Перед подачею збризніть оливковою олією.