>
Вегетаріанське

Гратен з цукіні і фетою

b9cfbe0ffac75f209eade7be869d3302 Гратен з цукіні і фетоюЧудовий варіант вегетаріанського страви для обіду або вечері. Солонуватий смак фети чудово підкреслить ніжність цукіні. Інгредієнти:

  • Цукіні 1 кг
  • Лук1 шт.
  • Часник 1 зубчик
  • Яйцо2 шт.
  • Фета200 р
  • Молоко200 мл
  • Крем-фреш4 ст. л.
  • Оливкова олія 2 ст. л.
  • Орегано1 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 180 градусів.
  • Промийте, просушіть і цукіні наріжте тонкими кружечками.
  • Відправте на 5 хвилин у киплячу підсолену воду, потім злийте її і відкладіть цукіні в бік.
  • Очистіть і наріжте цибулю і часник.
  • Подрібніть фету.
  • Нагрійте оливкову олію в каструлі.
  • Додайте цибулю, часник і цукіні. Готуйте протягом 5 хвилин, помішуючи дерев’яною ложкою.
  • Викладіть цукіні шарами в блюдо для запікання.
  • У мисці збийте яйця, молоко і крем-фреш. Посоліть і поперчіть за смаком.
  • Залийте цукіні сумішшю.
  • Рівномірно викладіть фету і посипте орегано.
  • Надішліть форму в духовку і запікайте 30 хвилин.
  • Подавайте гарячим.