>
Салати

Грецький салат з соусом тартар

1fbe3cb8eaeaa442854fcb96369fc12d Грецький салат з соусом тартар

Іноді салатна заправка може повністю змінити смак страви, зробивши його більш насиченим. Рецепт простого грецького салату з незвичайною заправкою повністю підтверджує це.

Інгредієнти:

  • Помідор 500 г
  • Огірок середній 2 шт.
  • Перець болгарський зелений-1 шт.
  • Цибуля молодий 2 шт.
  • Фета 200 г
  • Оливки за бажанням
  • Часник 2 зубчики
  • Грецький Йогурт 250 г
  • М’ята кілька гілочок
  • Олія оливкова 1 ст. л.
  • Винний оцет 1 ч. л.
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  • Очистити один огірок і видалити з нього середню частину з насінням. Нарізати огірок дуже тонкими пластинками за допомогою овочечистки.
  • Викласти огірок сито, присипати сіллю і залишити на 2 год, щоб стекла зайва рідина. Потім сполоснути огірок холодною водою і віджати.
  • Далі викласти огірок в блендер, додати йогурт, очищені зубчики часнику, листя м’яти, оливкове масло і оцет. Подрібнити, додавши сіль і перець.
  • Цибулю нарізати кружальцями, помідори і попередньо очищений огірок кубиками, а болгарський перець скибочками.
  • Викласти овочі в салатник, додати фету, нарізану кубиками, і оливки. Полити приготовленої заправкою.