З м’яких і соковитих груш виходить прекрасне і освіжаючий морозиво з вельми незвичайним смаком.

Інгредієнти:

  • Груші (бажано використовувати сорт роша)7 шт.
  • Вода120 мл
  • Сахар95 р
  • Ваниль1 стручок
  • Лимон1/2 шт.

Спосіб приготування:

  • Груші почистити, видалити серцевину і нарізати маленькими кубиками.
  • Помістити нарізану грушу в каструлю разом з цукром, соком половини лимона і насінням ванілі. Для цього стручок ванілі потрібно розрізати вздовж і вийняти насіння гострим кінчиком ножа.
  • Додати в каструлю 120 мл води і варити близько 15 хвилин, постійно помішуючи. Намагайтеся, щоб вода не закипала.
  • Далі отриману суміш подрібнити в блендері до однорідної маси, викласти у відповідну форму і прибрати в морозильну камеру мінімум на 4 години. У перші 2 години морозиво потрібно кожні 30 хвилин діставати і перемішувати, щоб воно застывало рівномірно.