Хачапурі по-аджарськи – національне блюдо грузинської кухні. Однієї такої порції досить, щоб вгамувати голод.
Інгредієнти:

  • Мука 400 г
  • Вода 300 мл
  • Сіль 1,5 ч. л.
  • Дріжджі сухі 0,5 ч. л.
  • Вершкове масло 100 г
  • Яйце  5 шт.
  • Сир сулугуни 450 г

Спосіб приготування:

  • У каструлю налийте воду і трохи нагрійте. Додайте сіль і цукор і перемішайте до розчинення.
  • Додайте трохи борошна і дріжджів, ретельно перемішайте.
  • Потім невеликими порціями додайте решту борошна і замішують тісто до тих пір, поки воно не відлипатиме від рук.
  • Готове тісто накрийте рушником і поставте на годину в тепле місце (до батареї наприклад), щоб тісто набухло.
  • По закінченню цього часу розділіть тісто на 4 рівні частини і розкачайте кожну.
  • Візьміть сулугуні натріть його на крупній тертці.
  • Додайте в сир трохи розтопленого вершкового масла, так сир буде більш соковитим. Змішайте, щоб отримати однорідну масу.
  • На розкачане тісто по всій площі розкладіть сирну начинку.
  • Поверніть так, щоб начинка була всередині і хачапурі мало форму човники. Якщо начинка залишилася, додайте її ще всередину човники.
  • Візьміть одне яйце і збийте його. М’яким пензликом змастіть всі човники яйцем.
  • Розігрійте духовку до 180°С. Помістіть в духовку хачапурі і випікайте протягом 25-30 хвилин.
  • У центр готового хачапурі розбийте яйце і поставте в духовку ще на 3-5 хвилин. Вийміть з духовки, зверху посипте зеленню і подавайте.
  • Дуже добре поєднується з класичним червоним Грузинським вином