>
Вегетаріанське

Яблучно-сливове пюре

81f9249095373120bf893d82c08b1ec0 Яблучно сливове пюре

Це пюре не таке солодке, як звичайне повидло. Його можна додавати в якості начинки до натурального йогурту або сиру, намазувати на хліб або сухе печиво.

Інгредієнти:

  • Слива «мірабель» 2 кг
  • Середнє яблуко 4 шт.
  • Цукор коричневий 100 г
  • Лимон 1/2 шт.
  • Ванілін щіпка

Спосіб приготування:

  • Сливи розрізати навпіл і видалити кісточку. Яблука спочатку розрізати на 4 частини, видалити серцевину, а потім нарізати маленькими кубиками.
  • Викласти фрукти в каструлю з товстим дном і присипати цукром. Готувати на сильному вогні, поки фрукти не карамелизуются.
  • Далі зменшити вогонь, додати ванілін і сік половини лимона. Тушкувати на повільному вогні 20-30 хвилин.
  • Подрібнити готові фрукти в блендері до отримання пюре. Викласти назад в каструлю і прогріти 2-3 хвилини.
  • Зберігати в холодильнику в герметичній упаковці.