Яловичина «Веллінгтон» – це воістину королівське блюдо. Найсоковитішу частина яловичої
вирізки запікають з грибним паштетом в беконі і листковому тісті.
Інгредієнти:

  • Вирізка яловича 1 кг
  • Печериці 250 г
  • Масло вершкове 50 г
  • Бекон 12 скибочок
  • Листкове тісто-500 г
  • Олія оливкова 5 ст. л.
  • Вино біле сухе 100 мл
  • Борошно 2 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб
приготування:

  • М’ясо викласти на деко, змастити однією столовою ложкою
    оливкової олії, посолити і поперчити. Запікати в попередньо розігрітій
    до 220 градусів духовці 20 хвилин. Потім м’ясо остудити до кімнатної температури
    і прибрати в морозильну камеру приблизно на 20 хвилин.
  • В цей час гриби дуже дрібно нарізати і обсмажити 10 хвилин на
    розігрітій з маслом і двома столовими ложками оливкової олії
    сковороді. Посолити, влити вино і тушкувати, поки вино повністю не випарується.
    Остудити.
  • Розкачати тісто на присипаної борошном поверхні в великий
    прямокутник. Розподілити тісто, паралельно короткій стороні
    прямокутника, скибочки бекону. Вони повинні трохи знаходили один на інший.
  • Зверху розподілити половину грибного фаршу паралельно довшій
    стороні прямокутника з тіста і помістити на нього шматок яловичини. «Накрити» залишилися
    грибами.
  • Обернути м’ясо в бекон, а потім
    загорнути в тісто, ретельно скріпивши бічні краї і зробивши акуратний шов по
    середині. Надлишки тесту можна обрізати гострим ножем.
  • Викласти рулет на деко швом вниз і змастити рештою
    маслом. Зробити ножем неглибокі діагональні надрізи по тесту на відстані
    приблизно 2 див.
  • Прибрати м’ясо в холодильник на 2 години, а потім запікати в
    попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин.