>
Салати

Італійський салат з полуницею та бальзамічним соусом

ac6603f98af62abfffd9a90564aff06f Італійський салат з полуницею та бальзамічним соусом

Зрозуміти, як сильно італійці обожнюють пасту, можна, вивчивши національну кухню. Вони навіть готують з неї холодні салати. Ось один з них.

Інгредієнти:

  • Фарфалле450 р
  • Фета1/2 чашки
  • Клубника2 чашки
  • Шпинат1/2 чашки
  • Бальзамічний уксус1/4 чашки
  • Сольпо смаком
  • Чорний мелений перецпо смаком
  • Рубаний миндаль1/4 чашки

Спосіб приготування:

  • У великій каструлі з підсоленою киплячою водою відваріть фарфалле до стану аль денте. Охолодіть.
  • Приготуйте бальзамічну глазур. У маленькій каструлі доведіть до кипіння бальзамічний оцет. Зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні, поки соус не загусне. Це займе близько 10 хвилин.
  • Викладіть фету, полуницю і шпинат в миску. Посоліть, поперчіть.
  • Додайте фарфалле. Перемішайте.
  • Полити бальзамічним соусом і посипте рубаним мигдалем. Подавайте до столу.