>
Вегетаріанське

Італійський томатний соус з горілкою

8620fa577dec50c1341a818802a1146d Італійський томатний соус з горілкоюПростий рецепт
італійського ароматного соусу, який чудово підходить не тільки для пасти, але і в
як доповнення до овочевих гарнірів і м’ясних страв.
Інгредієнти:

  • Цибулю середній 1 шт.
  • Часник 1 зубчик
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Помідор середній 4 шт.
  • Вино біле сухе 200 мл
  • Томатне пюре 350 г
  • Горілка 3 ст. л.
  • Чебрець 1 ч. л.
  • Базилік 2 ч. л.
  • Пармезан тертий 35 г
  • Вершки 33% жирності 100 г
  • Перець болгарський червоний 1/4 шт.
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб
приготування:

  • Очистити і дрібно
    нарізати цибулю і часник. Помідори і перець нарізати невеликими кубиками.
  • На нагрітої з
    оливковою олією сковороді обсмажити цибулю і часник, потім додати помідори, перець, біле вино і томатну пасту.
  • Довести соус до кипіння і варити на повільному вогні
    15 хвилин.

    Потім додати
    горілку, прянощі, пармезан і вершки. Готувати ще 10 хвилин.

  • Далі подрібнити
    соус в блендері до однорідної консистенції, посолити, поперчити і охолодити.