>
Вегетаріанське

Капоната — сицилійське овочеве рагу

199f38277beee9e25312617c5cc2df3b Капоната   сицилійське овочеве рагуКапоната — традиційне сицилійське овочеве рагу з додаванням оливок і каперсів — ідеально впишеться у ваш пісний раціон. Інгредієнти:

  • Баклажани (середнього розміру) 2 шт.
  • Селера 3 стебла
  • Оливки «Каламата» (без кісточок)250 г
  • 100 г каперси
  • Луковица1 шт.
  • Томати у власному соку (очищені)400 г
  • Чеснок2 зубчики
  • Сіль, перець за смаком
  • Оливкова олія 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  • Наріжте баклажани, селера та цибуля подобається (але не мельчите).
  • Подрібніть часник.
  • Розігрійте оливкову олію в каструлі на середньому вогні.
  • Надішліть нарізані овочі в каструлю і готуйте до м’якості (близько 10 хвилин).
  • Додайте томати і дайте покипіти ще 5 хвилин на повільному вогні. Якщо шматки помідорів занадто великі, розламайте їх дерев’яною лопаткою.
  • Злийте рідину з оливок і каперсів і додайте їх в каструлю. Перемішайте.
  • Посоліть, поперчіть і тушкуйте ще 5 хвилин на повільному вогні.