>
Вегетаріанське

Карамельний соус

f65e10422aef1e2a00c887d28319951d Карамельний соусЦей чудовий карамельний соус ідеально підійде до млинцям, оладкам або ванільного морозива. А приготувати його набагато простіше, ніж ви думаєте. Інгредієнти:

  • Сахар1 чашка
  • Вершкове масло-5 ст. л.
  • Ванільний екстракт 1 ч. л.
  • Густі вершки 1/2 чашки
  • Кошерна соль1/4 ч. л.

Спосіб приготування:

  • Наріжте кубиками вершкове масло.
  • Насипте в сотейник цукор і нагрівайте його на середньому вогні, поки він не розплавиться (тільки не заважайте!).
  • Продовжуйте варити до глибокого бурштинового кольору, постійно помішуючи (це займе 5-10 хвилин).
  • Акуратно додайте вершкове масло і ванільний екстракт і розтопіть, постійно заважаючи.
  • Продовжуючи заважати, повільно влийте вершки і варіть до отримання однорідної маси.
  • Додайте сіль і зніміть з вогню.
  • Остудіть до кімнатної температури і перелийте в герметичну ємність.
  • Зберігайте протягом 2 тижнів в холодильнику. Перед вживанням розігрійте в мікрохвильовці.