>
Вегетаріанське

Каррі по-тайськи

d812249271bd9cd0f8a7fcdc7a5d1225 Каррі по тайськиУ цьому рецепті апетитного обіду в тайському стилі ви не зустрінете занадто гострих приправ. Злегка підсолений рис доповнюється тушкованими з каррі овочами. Гармонійне поєднання для обіду або вечері.
Інгредієнти:

  • Рис Жасмин1 чашка
  • Кокосове або оливкова масло1 ст. л.
  • Лук1 шт.
  • Сольпо смаком
  • Свіжий имбирь1 см
  • Чеснок2 зубчики
  • Червоний і жовтий перецпо 1 шт.
  • Морковь3 шт.
  • Карі паста2 ст. л.
  • Кокосове молоко400 мл
  • Капуста нарезанная1,5 чашки
  • Коричневий сахар1,5 ч. л.
  • Соєвий соус2 ч. л.
  • Рисовий уксус1,5 ч. л.
  • Базилік, кинзапо смаком

Спосіб приготування:

  • Відваріть рис по інструкції. Злийте воду, накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин. Перед подачею посоліть і перемішайте.
  • Для соусу нагрійте велику сковороду, додайте 1 ст. л. масла, нарізану цибулю, сіль. Тушкуйте, поки цибуля не стане м’яким. Додайте терті імбир і часник і підсмажте 30 секунд, безперервно помішуючи.
  • Перець і моркву тонко нашаткуйте і додайте до цибулі і часнику. Тушкуйте 5 хвилин, помішуючи. Потім додайте пасту каррі і готуйте ще 2 хвилини..
  • Додайте кокосове молоко і капусту в каструлю разом з 3/4 склянки води і 1,5 чайної ложки цукру. Доведіть суміш до кипіння на середньому вогні. Зменшіть високу температуру і варіть до тих пір, перець, морква і капуста не стануть м’якими, 5-10 хвилин.
  • Змішайте каррі з рисовим оцтом і соєвим соусом. Додайте сіль за смаком.
  • Викладіть на тарілки рис і каррі, посипавши рубаною зеленню.