>
Вегетаріанське

Картопля, запечена з часником і розмарином

5393c573d6a9808d170041a6627e0325 Картопля, запечена з часником і розмариномПриголомшлива ніжна і ароматна картопля. Відмінний гарнір до свинини або баранини.
Інгредієнти:

  • Картофель1 кг
  • Чеснокголовка
  • Свіжий розмарин4-5 гілочок
  • Оливкова олія, рафинированноепо смаком
  • Сольпо смаком

Спосіб приготування:

  • Розігріти духовку до 180 С.
  • Картопля з товстою шкіркою почистити, молодий — можна залишити так.
  • Порізати на чвертки.
  • Відварити до напівготовності. Приблизно 10 хв.
  • Перекласти в жароміцну форму, посолити, полити олією. Перемішати.
  • Головку часнику розібрати на зубчики, не чистити. Розподілити часник між шматочків картоплі.
  • Зверху розкласти розмарин.
  • Запікати до готовності приблизно 40 хвилин. Перед вимиканням спробувати. Деяким сортам картоплі потрібно більше часу.