>
Вегетаріанське

Кіноа з листової капустою і авокадо

ffe2eb5371db7dfac425d4d6aaf1eae5 Кіноа з листової капустою і авокадоКіноа – це крупа, яка по праву завоювала популярність серед адептів правильного харчування. Вона багата корисними вітамінами та мінералами і відмінно підходить для приготування поживного і ситного обіду. Щоб додати максимум корисності, додайте в список інгредієнтів також авокадо і листову капусту.
Таке блюдо можна зберігати в холодильнику кілька днів. Авокадо краще додавати перед подачею. Воно чудово поєднується з м’ясом або рибою.

Інгредієнти:

  • Киноа200 р
  • Маленький качан листової капусты1 шт.
  • Кедрові горішки 1/4 чашки
  • Авокадо1 шт.
  • Мятапо смаком
  • Для заправки:
  • Чеснок1 зубчик
  • Оливкова масло3 ст. л.
  • Вишневий оцет або оцет з білого вина на выбор2 ст. л.
  • Сольпо смаком
  • Перецпо смаком

Спосіб приготування:

  • Готуємо заправку. Часник очистити від лушпиння і розрізати навпіл. Розчавити в кашку тильною стороною ложки. Розмазати кашку по стінках і дну маленької миски, залишки також покласти в миску. Додати оливкове масло і дати настоятися.
  • Закип’ятити 2 чашки води в невеликій каструльці. Додати кіноа і знову довести до кипіння, а потім зменшити вогонь до мінімуму і готувати під кришкою приблизно 15 хвилин або поки крупа не вбере всю воду. Прибрати каструлю з плити, накрити каструльку чистим кухонним рушником і залишити на 10 хвилин. Потім перекласти кіноа в миску, в якій страва буде подаватися до столу.
  • Часник розмішати в оливковій олії виделкою. Прибрати залишки часнику з миски. Заправити масло морською сіллю і меленим перцем. Вбити вишневий оцет. Вилити половину заправки на кіноа і струсити, щоб крупа увібрала в себе рідину.
  • Видалити качан з маленького капустяного качана. Закип’ятити 200 мл води в невеликій каструлі, покласти туди капусту проварити на середньому вогні 5 хвилин. Злити воду й, обережно віджати капусту розібрати на окремі листки. Додати їх до кіноа і залишити на деякий час охолоджуватися.
  • Сковороду розігріти на середньому вогні. Покласти в неї кедрові горішки і обсмажити протягом 2 хвилин, регулярно струшуючи. Дати охолонути, змішати з очищеним і нарізаним скибочками авокадо і м’ятою. Викласти поверх кіноа.
  • Що залишився соус подати окремо.