>
Перші страви

Крем-суп з петрушки

8ec7f6888944e4bacab85a6233ec5ea1 Крем суп з петрушкиСуп із зелені — це щось новеньке. Вершки і курячий бульйон додадуть йому поживності, а тертий хрін додасть пікантності смаку. Чудовий кулінарний рецепт. Пробуйте!
Інгредієнти:

  • Свіжа петрушка4 пучка
  • Вершкове масло 3 ст. л.
  • Часник 2 зубчики
  • Цибуля 1 шт.
  • Курячий бульйон 4 склянки
  • Жирні вершки 1 склянку
  • Сік лимона за смаком
  • Сіль, перецпо смаком
  • Свіжий тертий хрін або рукола для прикраси

Спосіб приготування:

  • У каструлі середнього розміру закип’ятіть воду і опустіть туди на 0,5-1 хвилину петрушку. Злийте воду і потримайте петрушку в миску з крижаною водою ще хвилину. Злийте воду ще раз, просушіть і крупно наріжте зелень, відкладіть в сторону.
  • Нагрійте масло в каструлі на середньому вогні. Додайте туди розім’ятим часник, поросяти, ягняти цибулю, сіль і перець. Готуйте, помішуючи, 6 хвилин, поки цибуля не стане м’яким.
  • Влийте бульйон з вершками, доведіть до кипіння і тушкуйте 15-20 хвилин. Потім додайте туди петрушку і варіть близько 5 хвилин. Додайте лимонний сік і перекладіть суміш у блендер. Пюрируйте до отримання однорідної маси, потім за бажанням протріть суп через дрібне ситечко.
  • Розлийте суп по мисках і прикрасьте свіжим тертим хроном або пучком рукколи.