>
Другі страви

Куряча грудка з кускусом

e37be55479285ff6b2c7d66d3b243187 Куряча грудка з кускусомЯкщо комбінація курки і рису вам вже приїлося, настала пора відкривати для себе нові круп’яні гарніри до м’яса. Ароматний кускус зі свіжою зеленню і курагою стане відмінним компаньйоном курячої грудки.

Інгредієнти:

  • Шампиньоны700 р
  • Оливкова масло3 ст. л.
  • Чеснок4 зубчики
  • Кумин0,5 ч. л.
  • Корица0,5 ч. л.
  • Сіль, перецпо смаком
  • Курячі грудки з кожицей2–3 шт.
  • Курага0,33 склянки
  • Кускус1 стакан
  • Лимонний сок1 ст. л.
  • Кріп або кинза0,25 склянки
  • Йогуртпо бажанням

Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 200 градусів.
  • Змішайте половинки печериць, 2 столових ложки оливкової олії, розім’ятий часник, кумін, корицю, щіпку солі і перцю і викладіть гриби на деко, вистелений фольгою.
  • Курячі грудки змастіть сумішшю оливкової олії, солі і спецій і викладіть шкіркою догори на деко з грибами.
  • Запікайте до золотистої скоринки 25-30 хвилин.
  • В цей час змішайте кускус з курагою і приготуйте гарнір згідно інструкції на упаковці.
  • Приправте за смаком і взрыхлите виделкою.
  • Грудки розкладіть по тарілках, гриби збризніть лимонним соком і змішайте із зеленню.
  • Подавайте птицю з грибами, кускусом і натуральним йогуртом.