>
Десерти

Лимонний кекс за 30 хвилин: покроковий рецепт

1b6937f8d88ceddd0ccd228d9ed9d856 Лимонний кекс за 30 хвилин: покроковий рецепт
Зробити вдома традиційний лимонний кекс насправді простіше простого! Для цього знадобиться зовсім мало інгредієнтів і всього парочка лимонів.
Таку випічку можна легко приготувати буквально за півгодини перед приходом гостей, а зберігатися вона буде свіжою при кімнатній температурі до 3-х, іноді навіть 4-х днів. Правда, є деякі важливі тонкощі в приготуванні, про яких ми б хотіли вам розповісти.

Для лимонного кексу краще всього використовувати свіжовичавлений лимонний сік і бажано не більше тієї кількості, яке зазначено в рецепті. Якщо ви додасте більше кислоти в кексовое тісто, воно, швидше за все, не вийде настільки повітряним і опуститься відразу після того, як ви витягнете його з духовки.
Якщо ви хочете зробити кекс більш лимонним, то можете додати в нього 40 мілілітрів лимонного лікеру або зробити зверху лимонний айсинг.

Інгредієнти:

  • Яйця 2 шт.
  • Вершкове масло 110 г
  • Цукор 170 г
  • Пекарський порошок 2 ч. л.
  • Борошно звичайне 170 г
  • Сіль щіпка
  • Лимон 1,5 шт.
  • Молоко 4 ст. л.

Спосіб приготування:
Протріть розм’якшене вершкове масло і весь цукор, поки суміш не стане м’якою і повітряної.
Додайте яйця і продовжуйте збивати, поки суміш не стане ще більш повітряної.
Візьміть лимони, на невеликий тертці зітріть з них всю цедру і зцідіть сік з півтора лимонів. Додайте в тісто сік і цедру. Добре перемішайте, поки маса не стане однорідною.

В окремій мисці змішайте борошно, сіль, пекарський порошок і додайте в суміш. Легко перемішайте за допомогою дерев’яної ложки або силіконової лопатки.
Додайте 4 столові ложки молока і ще раз добре перемішайте. У тесті не повинно залишитися грудочок.

Обробіть форму для запікання вершковим маслом, викладіть на неї пергамент і влийте тісто. Я взяла форму 14 на 20 сантиметрів.
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте протягом 25-35 хвилин, поки кекс добре не пропечеться. Іноді потрібно трохи більше часу на випікання.

Готовність кексу перевірте, встромивши в нього зубочистку. Якщо вона вийшла чиста і без вологи, значить, десерт до чаю готовий.
Приємного чаювання!