Ароматні кисло-солодкі пиріжки з начинкою з вишні — знахідка для зайнятої господині. Готове тісто, заморожена вишня, пара помахів кулінарної пензлем, півгодини вільного часу, і пиріжки готові!Інгредієнти:

  • Кукурудзяний крахмал2-3 ст. л.
  • Кисла вишня (свіжа або розморожена)1 1/2 — 2 склянки
  • Коричневий сахар1/4 склянки
  • Ванільний экстракт1/4 ч. л.
  • Кленовий сироп1 ч. л.
  • Соль1/8 ч. л.
  • Лимон1/2 шт.
  • Невеликий апельсин1 шт.
  • Портвейн (за бажанням)3 ст. л.
  • Листкове тісто готове, дотримуйтесь інструкції по розморожувати)1 упаковка
  • Яйцо1 шт.
  • Молоко1 ст. л.
  • Великий цукор (для прикраси)2 ч. л.

Спосіб приготування:

  • Відкиньте вишню на друшляк, підставивши тарілку під нього, відставте стекший сік в бік.
  • Розведіть в 2 ст. л. вишневого соку кукурудзяний крохмаль і залиште до повного розчинення.
  • У невеликій ємності змішайте вишню з 1/2 склянки стекшего соку, коричневий цукор, ваніль, кленовий сироп, сіль, сік 1/2 лимона і цедру 1/2 лимона і 1 апельсина. Поставте на слабкий вогонь і варіть 5 хвилин. Якщо вишня стане сухою, додайте ще трохи соку.
  • Додайте розведений кукурудзяний крохмаль до вишневої суміші і продовжуйте готувати, поки соус не загусне, близько 5 хвилин. Якщо соус вам здасться занадто сухим, додайте ще трохи вишневого соку або вина. Зніміть вишню з вогню і остудіть до кімнатної температури перед тим, як начинити пиріжки.
  • Поки охолоджується начинка, нагрійте духовку до 190 С.
  • Розкачайте тісто і виріжте у формі прямокутників, квадратів, трикутників або — за смаком.
  • Змастіть краї шматочків тіста яйцем, викладіть начинку на половину шматочків тіста — по 2-3 ст. л. начинки на кожен пиріжок. Накрийте кожен пиріжок рештою тестом. Щільно запечатайте краю, щоб начинка не витекла. Зробіть невеликі надрізи на верхній частині пиріжків.
  • Використовуючи кулінарну кисть, змастіть залишками яйця верхню частину пиріжків. Посипте великим цукром.
  • Поставте на 10 хвилин в морозильну камеру блюдо з пиріжками.
  • Викладіть на попередньо змащений маслом або укритий пергаментом деко. Випікайте 30-40 хвилин або до золотистої скоринки.
  • Коли пиріжки будуть готові, дістаньте їх з духовки, залишити на листі на пару хвилин, потім перекладіть на тарілку.
  • Подавайте теплими або охолодженими — за смаком. Обережно: гаряча начинка може обпекти!