>
Другі страви

Листковий пиріг з фенхелем і сьомгою

e0d8fda63c959c3fbd046d943f0e8031 Листковий пиріг з фенхелем і сьомгою

Не так вже часто зустрічаються страви, здатні здивувати своїм смаком, але цей пиріг якраз з таких. Повітряне тісто в поєднанні з горіхами, фенхелем і сьомгою створює неповторний смаковий ансамбль.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове 2 аркуша
  • Фенхель 4 шт.
  • Сьомга копчена 200 г
  • Олія оливкова 3 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком
  • Волоські горіхи 100 г
  • Пармезан 40 г
  • Часник 2 зубчики
  • Насіння фенхелю за смаком

Спосіб приготування:

  • Фенхель нарізати соломкою і обсмажити на нагрітої з двома столовими ложками оливкової олії сковороді до золотистого кольору. Посолити і поперчити.
  • Викласти в блендер волоські горіхи, пармезан, очищені зубчики часнику і насіння фенхелю. Додати столову ложку оливкової олії і подрібнити до отримання досить однорідної маси.
  • Лист тіста злегка розкату і викласти на деко, застелене пергаментом. Рівномірно розподілити тісто горіхову масу, відступаючи на 1-2 см від краю.
  • Зверху викласти обсмажену фенхель і нарізану довільними шматочками сьомгу.
  • Другий лист тесту також трохи розкачати і нарізати, як показано на фотографії нижче. Викласти другий лист тіста на пиріг, притискаючи краю.
  • Випікати пиріг в попередньо розігрітій до 200С духовці 10 хвилин, потім зменшити температуру до 180 ° с і готувати ще 15 хвилин.