>
Вегетаріанське

Лобіо по-грузинськи за 30 хвилин

a59c10a7f971b293ea55ded4c4b4f851 Лобіо по грузинськи за 30 хвилинЛобіо в перекладі з грузинського означає «квасоля». Існує безліч варіантів лобіо, що відрізняються один від одного сортами використовуваної квасолі, додатковими інгредієнтами і приправами. Але в обов’язковому порядку у кулінарному рецепті лобіо використовуються цибуля, рослинна олія і винний оцет. Крім цих базових інгредієнтів ви можете використовувати волоські горіхи, імеретинський сир, помідори, тклапі, приправивши все це зеленню кінзи, селерою, базиліком, цибулею-пореєм, м’ятою, чебрецем, чорним або червоним перцем, імеретинським шафраном, корицею, гвоздикою, сумішшю хмелі-сунелі і часником.

Інгредієнти:

  • Фасоль500 р
  • Великі луковицы2 шт.
  • Кинза1 великий пучок
  • Чеснок3-4 зубчики
  • Сіль, аджика, хмелі-сунелі, коріандр молотыйпо смаком

Спосіб приготування:

  • Квасоля замочуємо на ніч у холодній воді. 1 цибулину нарізаємо досить крупно, додаємо до квасолі і варимо з закритою кришкою до готовності бобів. За цей час лук практично розчиниться і віддасть весь свій смак. Квасоля повинна стати абсолютно м’якою і розминатися ложкою в пасту.
  • Нарізаємо кінзу, подрібнюємо часник. Другу цибулину нарізаємо тонкими півкільцями. Розімніть квасоля так, щоб частина бобів залишилася цілою. Постійно помішуючи, додаємо аджику, коріандр, хмелі-сунелі, солимо.
  • Потім вимикаємо плиту і відразу ж додаємо подрібнену зелень, цибулю і часник. Перемішуємо, накриваємо кришкою і даємо постояти хвилин 15-20. Подайте лобіо з смаженою свининою або з гомі (кукурудзяною кашею).