Якщо в холодильнику у вас завалялася банку консервованої шинки,
використовуйте її для приготування незвичайної закуски з млинців з соусом бешамель
і цибулею-порей.
Інгредієнти:

  • Млинці (з гречаного борошна) 6 шт.
  • Консервована шинка 200 г
  • Цибулю-порей (тільки біла частина) 3 шт.
  • Масло вершкове 70 г
  • Борошно 60 г
  • Молоко 0,5 л
  • Мускатний горіх 0,5 ч. л.
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  • З млинчиків вирізати 4 квадрата.
  • Приготувати соус бешамель, розтопивши в сотейнику вершкове масло (залишити
    трохи для смаження цибулі-порей) і додавши борошно. Далі поступово додавати
    молоко, поки соус не загусне. Посолити, поперчити, додати мускатний
    горіх.
  • Цибулю-порей нарізати кружечками і обсмажити на рослинній олії до м’якості.
  • На основу з млинця викласти трохи соусу бешамель, зверху обсмажену
    цибулю-порей, а потім шматочок консервованої шинки. Накрити другим квадратом
    з млинця.
  • Повторити для інших млинчиків, дотримуючись ту ж послідовність.