>
Перші страви

Морквяний суп-пюре з апельсином

251d1db2c5964dcbdafe9ffa8628ff7b Морквяний суп пюре з апельсином

Приємно, коли в результаті грамотного поєднання найбільш простих і доступних продуктів, виходить справжній кулінарний шедевр. Спробуйте цей суп і переконайтеся самі.

Інгредієнти:

  • Морква 900 г
  • Цибуля червоний великий 1 шт.
  • Апельсин середній 2 шт.
  • Каррі в порошку 2 ст. л.
  • Овочевий бульйон 2 л
  • Олія оливкова 2-3 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком
  • Гарбузове насіння за бажанням

Спосіб приготування:

  • Моркву і цибулю очистити і нарізати середніми кубиками. З апельсинів вичавити сік і цедру натерти їх на дрібній тертці.
  • У глибокій каструлі з товстим дном нагріти оливкове масло і обсмажити на ньому цибулю 2-3 хвилини. Далі додати моркву, каррі і апельсиновий сік. Готувати ще 2-3 хвилини.
  • Потім вилити в каструлю попередньо розігрітий овочевий бульйон і посипати апельсиновою цедрою. Варити близько 20 хвилин, поки морква не стане м’якою.
  • Подрібнити суп у блендері, посолити і поперчити. Перед подачею посипати гарбузовим насінням.