>
Вегетаріанське

Овочеве рагу з капустою кале

1fe2d6e5944f1cc01eb9a57e5627e306 Овочеве рагу з капустою калеНезвичайний рецепт рагу, в якому овочі не гасяться, а запікаються, що дозволяє їм зберегти форму і не перетворитися на пюре, точно сподобається вам і вашим домашнім. Інгредієнти:

  • Будь-які коренеплоди (морква, картопля, пастернак, буряк)1, 4 — 1, 8 кг
  • Чеснок1 головка
  • Оливкова масло6 ст. л.
  • Соль1 ч. л.
  • Лук1/2 чашки
  • Томатна паста1 ст. л. (з гіркою)
  • Томати у власному соку (очищені)800 г
  • Капуста кале2 чашки
  • Сушений орегано (або італійська приправа)1 ч. л.
  • Мелений чорний перецпо смаком
  • Соус табаско (за бажанням) за смаком

Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 230 градусів.
  • Очистіть овочі від шкірки і наріжте на шматки.
  • Розберіть головку часнику на зубчики і очистіть їх.
  • Поріжте цибулю кубиками.
  • На велике деко викладіть овочі та часник, полийте оливковою олією (3 ст. л.), посоліть і добре перемішайте.
  • Запікайте протягом 45 хвилин (переверніть овочі в середині приготування).
  • Тим часом розігрійте оливкову олію (3 ст. л.) у каструлі з товстим дном на середньому вогні.
  • Додайте цибулю і пасеруйте до золотисто-коричневого кольору.
  • Додайте томатну пасту і готуйте ще хвилину.
  • Порвіть консервовані томати руками на великі шматки, надішліть їх в каструлю і добре розмішайте (що залишилася в банку рідина теж вилийте в каструлю).
  • Додати орегано, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть під кришкою, поки запікаються овочі.
  • Коли овочі будуть готові — вони повинні стати м’якими і золотистими — вийміть деко з духовки.
  • Наріжте капусту кале.
  • Додайте кале в каструлю і готуйте на повільному вогні ще 5 хвилин.
  • Додайте овочі в каструлю і добре перемішайте з томатним соусом
  • Посоліть і поперчіть за смаком, додайте табаско (якщо використовуєте), знову добре перемішайте і подавайте.